CARA MERAWAT JERAWAT DENGAN CEPAT & BERKESAN

KENAPA ADA JERAWAT ?

Jerawat adalah luka atau keradangan kulit yang berlaku apabila kelenjar sebum (kelenjar minyak) kulit dijangkiti bakteria dan membengkak. Kehadiran jerawat sangat merimaskan sehingga boleh menurunkan keyakinan pada diri untuk keluar bertemu orang luar.

PUNCA TUMBUH JERAWAT

Di sini zaty nak kongsikan beberapa punca kenapa jerawat mudah tumbuh di kulit muka kita.

  • Tidak membersihkan kulit muka dengan betul.

Rata-rata masayrakat di luar sana akan mencalitkan foundation, bedak dan beberapa alat make up sebelum keluar dari rumah. Mereka tidak yakin keluar dengan tanpa secalit solekan di wajah mereka. okay faham. tapi adakah anda mencuci muka yang dipenuhi make up di wajah ? Adakah cara anda mencuci wajah betul ? kadang-kadang tu secara tidak sedar, tangan yang kotor menyentuh kulit muka.  Hal ini yang menyebabkan bakteria senang hinggap di kulit muka dan memenuhi pori-pori muka. Lama kelamaan, pori muka penuh dengan minyak atau sebum yang boleh menyebabkan tumbuh jerawat.

  • Terlalu banyak toksin dalam badan dan tidak detok.

Selalunya, toksin dalam badan dapat dikeluarkan secara semula jadi melalui peluh, kencing dan pembuangan air besar. Dari mana datangnya toksin dalam badan ni ? Toksin terbentuk dalam badan melalui persekitaran yang tidak sihat seperti merokok, minum alkohol, makan makanan ringan yang penuh dengan pewarna dan MSG. Amalan yang tidak sihat ini boleh menyebabkan organ hati dalam badan perlu bekerja keras untuk mengeluarkan toksin yang melekat dalam badan. SUSAH KAN ? Secara tidak langsung ia memberi reflect kepada kulit wajah untuk tumbuh jerawat.

  • Tahap ketahanan yang rendah terhadap kulit

Kulit muka kita sendiri tidak mendapat mencegah bakteria disebabkan oleh kurang imunisasi dalam badan. Apabila tumbuh jerawat, terdapat kesan luka sehingga boleh meninggalkan kesan parut pada kulit wajah. Ini yang menjadi mimpi ngeri kepada semua kan ?

CARA MERAWAT JERAWAT DENGAN CEPAT DAN BERKESAN.

Related image

Anda perlu bijak memilih skincare atau supplement vitamin untuk kulit. Di sini, zaty cadangkan beberapa item khusus untuk merawat jerawat di muka.

LUMINOUS GEL OIL CLEANSER YOUTH

Kandungan :

  • VITAL REPAIR
  • MUSCADINE GRAPE EXTRACT
  • EXFOLIATING GREEN ALGAE COMPLEX

Fungsi : Tidak mengandungi sabun. Menggabungkan campuran vitamin yang dibentuk dan Polifenol serta Algae untuk  menghaluskan kulit wajah dengan lembut, mencuci dan sedia untuk langkah seterusnya. Gel Oil Youth Cleanser ini mampu menyucikan kotoran sehingga ke dalam pori kulit.

ALFAFA COMPLEX

Image result for alfalfa complex

Alfafa complex bertindak sebagai detox. Ia boleh mengeluarkan segala toksin dalam badan kita. Alfalfa kaya dengan vitamin A, vitamin C, vitamin E, vitamin K serta fiber, protein, kalsium, potassium, fosforus dan zat besi.

VITAMIN C SUSTAINED RELEASED

  • Merangsang pembentukan kolagen dalam badan dengan mengekalkan enzim aktif yang terlibat dalam penghasilan kolagen.
  • Melindungi kolagen daripada kerosakan oksidatif.
  • Mengurangkan kerosakan akibat cahaya matahari.
  • Mencerahkan kulit secara sekata.
  • Memperbaiki kulit yang berjerawat.
  • Mencegah / mengurangkan pigmentasi penyebab utama jeragat.
  • Pemulihan luka, melecur dan ulser.
  • Berfungsi sebagai agen anti-radang

DAPATKAN PRODUCT SHAKLEE DENGAN ZATY SEGERA!!

“produk shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah mana-mana penyakit..ia hanyalah supplemen iaitu makanan tambahan untuk memberikan kesihatan yang lebih baik kepada kehidupan’

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Ezatty :
Whatsapp/Telegram: 013-4210705
COD: Taiping, Kamunting, Simpang Perak
Pengeposan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak

KELEBIHAN VIVIX SHAKLEE

Ramai yang ahui kelebihan VIVIX SHAKLEE ni membantu ramai orang untuk mendapatkan hidup yang lebih sihat.

APA ITU VIVIX ?

VIVIX SHAKLEE adalah minuman campuran botani yang telah mempunyai revolusi terbaru di dalam pemakanan. VIVIX SHAKLEE adalah product yang POWER Shaklee pernah buat.

RAMUAN DALAM VIVIX ?

1 Muscadine grape.

Anggur hebat, bahan utama kandungan vivix shaklee ini adalah satu satunya      anggur semulajadi yang mempunyai lebih satu kromosom,iaitu 20 kromosom dan kerana inilah ianya mempunyai lebih banyak faedah kesihatan, fungsi imun yang lebih tinggi dan sifat antioksidan yang lebih kukuh. Ia mempunyai ciri ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti virus dan anti bakteria. Anggur muscadine dan bijinya adalah satu daripada sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri anti radang.

2 European Elderberries

elderberry

Elderberry juga dikenal sebagai Sambucus Nigra. Buahnya bulat kecil berwarna ungu gelap bergerombol seperti anggur. Buah ini banyak tumbuh di Eropa, Amerika Utara, Asia, dan Inggris. Elderberry merupakan jamu popular dan telah lama digunakan dalam pengobatan tradisional. Manfaat lain jus elderberry ialah telah terbukti sangat efektif dalam pengobatan dan penyembuhan flu dan juga digunakan untuk mengobati penderita flu selama epidemi di Panama pada tahun 1995

3 Lobak Ungu

lobak ungu

Ia adalah sumber terbaik vitamin A dan mengandungi phytokimial termasuk arotenoids,phenolics,polyacetylenes,isocoumarins dan sesquiterpenes. Ia juga mengandungi anthocyanins, antioksidan yg mustajab. Anthocyanins adalah bertanggungjawab pada warna merah menyala, biru dan ungu pada buah dn sayur. Asid klorogenik adalah antioksidan paling byk dlm semua karot dn ia bertanggungjawab mengurang diabetes. Kebelakangan ini kajian menunjukkan anthocyanins, bertindak sebagai anti radang,anti mikrobial dan anti carcinogen. Ia mengurangkan risiko penyakit jantung.

4 Polygonum cuspidatum

Image result for polygonum cuspidatum Polygonum cuspidatum ( knotweed jepun) adalah tumbuhan perenial yg besar berasal dari asia, yg juga byk ditemui d amerika utara dan eropah. Knotweed jepun adalah sumber komersial Resveratrol Polygonum Cuspidatum banyak menafaat kesihatan dn dgunakan utk merumuskan supplemen anti penuaan.

Hebat sangat ke VIVIX SHAKLEE ?

Ya! Semestinya. Antara kelebihan VIVIX SHAKLEE adalah :

  • VIVIX mengawal genetik dan seterusnya membantu melambatkan penuaan sel.
  • Vivix melindungi dan memperbaiki sel DNA manusia ~ setiap hari sel tubuh diserang hampir sejuta serangan yang merosakkan pangkalan data genetik dan mengganggu fungsi sel dan usia kita. Dengan Vivix, DNA akan dapat dilindungi dan diperbaiki selnya.
  • Vivix melambatkan pembentukkan AGE ~ penimbunan AGE (advanced glycation end products) akan menyebabkan kerosakkan sel. Ramuan Vivix yang 10x lebih kuat dari resveratrol (kandungan unik dalam anggur muscadine) mampu melambatkan pembentukan AGE.
  • Vivix membantu meningkatkan tenaga dalam sel ~ tenaga dalam telah ditingkatkan dengan pembentukan mitokandria baru. (mitokandria merupakan penjana tenaga dalam tubuh)

Jom kita tengok beberapa testimoni pengguna yang mengambil VIVIX SHAKLEE.

 

 

 

 

“produk shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah mana-mana penyakit..ia hanyalah supplemen iaitu makanan tambahan untuk memberikan kesihatan yang lebih baik kepada kehidupan 

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Ezatty :
Whatsapp/Telegram: 013-4210705
COD: Taiping, Kamunting, Simpang Perak
Pengeposan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak

Promosi ShakleeBaby MURAH 2018

Eh? Korang dah tau ke Shaklee pun ada set untuk penjagaan baby tau ! 

SET SHAKLEEBABY MURAH

Dengan pembelian Shakleebaby pada bulan November 2018, semua orang berpeluang untuk mendapatkan harga terlajak murah dengan lebih penjimatan. Yang lebih menarik lagi, semua orang layak menerima diskaun sebanyak 30% bagi setiap barangan Shakleebaby ni.

Dalam set Shakleebaby ni ada 3 jenis barangan iaitu :

Shakleebaby Gentle wash – RM123.75 –> RM86.63

Shakleebaby Soothing lotion – RM137.50 –> RM96.25

Shakleebaby Massage oil – RM98.75 –> RM69.13

 

 

Dapatkan SHAKLEEBABY dengan zaty SHAKLEE TAIPING

klik whatsapp http://www.wasap.my/60134210705/NAKORDERSHAKLEE

COD TAIPING , KAMUNTING, SIMPANG

POS KE SELURUH MALAYSIA.

 

 

Promosi Shaklee YOUTH SKINCARE MURAH 2018

Apa lagi yang best bulan ni ?

YOUTH SKINCARE SHAKLEE

Setiap bulan akan ada je product yang best. Tak terlepas jugak promosi Youth. Bulan ni pula lagi best. Kali ni sapa yang beli Youth Set dengan harga seperti dibawah.

  • Youth Starter Set berharga RM850
  • Youth Renew and Maintain Set berharga RM1,010
  • Youth Intensive and Treatment Set berharga Rm1,274
Akan dapat percuma beg travel cun ni. Best kan.
TESTIMONI YOUTH
Boleh tengok gambar gambar ni.

Dapatkan YOUTH SKINCARE MURAH dengan zaty. SHAKLEE TAIPING

klik whatsapp http://www.wasap.my/60134210705/youthskincare

COD TAIPING , KAMUNTING, SIMPANG

POS KE SELURUH MALAYSIA.

Promosi Shaklee OMEGA GUARD MURAH 2018

Hai ! Hello November 🙂

Dah nak hujung tahun ni. zaty nak share apa promosi best Shaklee pada bulan ni.

PROMOSI OMEGA GUARD MURAH

Supplement minyak ikan yang kaya dengan omega-3, EPA, DHA. Kedua-dua asid ini merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam.  Perbezaannya dengan jenama lain di pasaran ialah ianya diekstrak daripada ikan laut air sejuk seperti sardin di perairan Jepun. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi memalui pemakanan.

Shaklee OMEGA GUARD MURAH merupakan makanan tambahan yang mangandungi minyak ikan. Satu hidangan minyak ikan ini menyediakan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA.

OMEGA GUARD MURAH sesuai diamalkan oleh Ibu hamil, Ibu menyusu, kanak-kanak, mereka yang mempunyai masalah selsema berterusan, batuk berkahak, kolesterol tinggi, sakit-sakit sendi, pesakit jantung, dan ramai lagi.

Istimewa promosi bulan ini ialah jika anda mendapatkan 7 botol OMEGA GUARD MURAH , anda hanya perlu bayar untuk 6 botol sahaja. Atau, jika anda hanya nak beli 2 botol pun boleh sebab anda juga dapat menikmati penurunan harga sebanyak 5%.

OMEGA GUARD MURAH  . BELI 2 BOTOL DAPAT LESS 5% atau BELI 6 BOTOL PERCUMA 1

Dapatkan OMEGA GUARD MURAH dengan zaty.

klik whatsapp http://www.wasap.my/60134210705/OMEGA GUARD MURAH

COD TAIPING , KAMUNTING, SIMPANG

POS KE SELURUH MALAYSIA.

Tentang zaty

Assalamualaikum, hai !

Bismillah wa alhamdulillah.

 

Nama diberi Nurul Ezatty Mokhtar. Hampa panggil zaty. ok?

Lahir di Taiping, membesar di Taiping, dan sekarang bekerja sebagai seorang jurutera di Taping. Hehe. Nampak tak?tak boleh berpisah dengan bandar warisan ni. Syok dok Taiping oooo. Siapa orang Tepeng kita geng ! 🙂

Masih muda dan akan sentiasa nampak muda. Sebab tiap hari  consume product SHAKLEE. *serius*

Kalau hampa berminat untuk dapatkan product Shaklee atau nak join business dengan kami, mai bagi tau. anytime twentiforseven kami reply.

Boleh Call/ whatsapp/ SMS – 013-4210705

FB : Nurul Ezatty

IG : gerabak_shaklee_zaty