CARA MERAWAT JERAWAT DENGAN CEPAT & BERKESAN

KENAPA ADA JERAWAT ?

Jerawat adalah luka atau keradangan kulit yang berlaku apabila kelenjar sebum (kelenjar minyak) kulit dijangkiti bakteria dan membengkak. Kehadiran jerawat sangat merimaskan sehingga boleh menurunkan keyakinan pada diri untuk keluar bertemu orang luar.

PUNCA TUMBUH JERAWAT

Di sini zaty nak kongsikan beberapa punca kenapa jerawat mudah tumbuh di kulit muka kita.

  • Tidak membersihkan kulit muka dengan betul.

Rata-rata masayrakat di luar sana akan mencalitkan foundation, bedak dan beberapa alat make up sebelum keluar dari rumah. Mereka tidak yakin keluar dengan tanpa secalit solekan di wajah mereka. okay faham. tapi adakah anda mencuci muka yang dipenuhi make up di wajah ? Adakah cara anda mencuci wajah betul ? kadang-kadang tu secara tidak sedar, tangan yang kotor menyentuh kulit muka.  Hal ini yang menyebabkan bakteria senang hinggap di kulit muka dan memenuhi pori-pori muka. Lama kelamaan, pori muka penuh dengan minyak atau sebum yang boleh menyebabkan tumbuh jerawat.

  • Terlalu banyak toksin dalam badan dan tidak detok.

Selalunya, toksin dalam badan dapat dikeluarkan secara semula jadi melalui peluh, kencing dan pembuangan air besar. Dari mana datangnya toksin dalam badan ni ? Toksin terbentuk dalam badan melalui persekitaran yang tidak sihat seperti merokok, minum alkohol, makan makanan ringan yang penuh dengan pewarna dan MSG. Amalan yang tidak sihat ini boleh menyebabkan organ hati dalam badan perlu bekerja keras untuk mengeluarkan toksin yang melekat dalam badan. SUSAH KAN ? Secara tidak langsung ia memberi reflect kepada kulit wajah untuk tumbuh jerawat.

  • Tahap ketahanan yang rendah terhadap kulit

Kulit muka kita sendiri tidak mendapat mencegah bakteria disebabkan oleh kurang imunisasi dalam badan. Apabila tumbuh jerawat, terdapat kesan luka sehingga boleh meninggalkan kesan parut pada kulit wajah. Ini yang menjadi mimpi ngeri kepada semua kan ?

CARA MERAWAT JERAWAT DENGAN CEPAT DAN BERKESAN.

Related image

Anda perlu bijak memilih skincare atau supplement vitamin untuk kulit. Di sini, zaty cadangkan beberapa item khusus untuk merawat jerawat di muka.

LUMINOUS GEL OIL CLEANSER YOUTH

Kandungan :

  • VITAL REPAIR
  • MUSCADINE GRAPE EXTRACT
  • EXFOLIATING GREEN ALGAE COMPLEX

Fungsi : Tidak mengandungi sabun. Menggabungkan campuran vitamin yang dibentuk dan Polifenol serta Algae untuk  menghaluskan kulit wajah dengan lembut, mencuci dan sedia untuk langkah seterusnya. Gel Oil Youth Cleanser ini mampu menyucikan kotoran sehingga ke dalam pori kulit.

ALFAFA COMPLEX

Image result for alfalfa complex

Alfafa complex bertindak sebagai detox. Ia boleh mengeluarkan segala toksin dalam badan kita. Alfalfa kaya dengan vitamin A, vitamin C, vitamin E, vitamin K serta fiber, protein, kalsium, potassium, fosforus dan zat besi.

VITAMIN C SUSTAINED RELEASED

  • Merangsang pembentukan kolagen dalam badan dengan mengekalkan enzim aktif yang terlibat dalam penghasilan kolagen.
  • Melindungi kolagen daripada kerosakan oksidatif.
  • Mengurangkan kerosakan akibat cahaya matahari.
  • Mencerahkan kulit secara sekata.
  • Memperbaiki kulit yang berjerawat.
  • Mencegah / mengurangkan pigmentasi penyebab utama jeragat.
  • Pemulihan luka, melecur dan ulser.
  • Berfungsi sebagai agen anti-radang

DAPATKAN PRODUCT SHAKLEE DENGAN ZATY SEGERA!!

“produk shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah mana-mana penyakit..ia hanyalah supplemen iaitu makanan tambahan untuk memberikan kesihatan yang lebih baik kepada kehidupan’

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Ezatty :
Whatsapp/Telegram: 013-4210705
COD: Taiping, Kamunting, Simpang Perak
Pengeposan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak

Tentang zaty

Assalamualaikum, hai !

Bismillah wa alhamdulillah.

 

Nama diberi Nurul Ezatty Mokhtar. Hampa panggil zaty. ok?

Lahir di Taiping, membesar di Taiping, dan sekarang bekerja sebagai seorang jurutera di Taping. Hehe. Nampak tak?tak boleh berpisah dengan bandar warisan ni. Syok dok Taiping oooo. Siapa orang Tepeng kita geng ! 🙂

Masih muda dan akan sentiasa nampak muda. Sebab tiap hari  consume product SHAKLEE. *serius*

Kalau hampa berminat untuk dapatkan product Shaklee atau nak join business dengan kami, mai bagi tau. anytime twentiforseven kami reply.

Boleh Call/ whatsapp/ SMS – 013-4210705

FB : Nurul Ezatty

IG : gerabak_shaklee_zaty